Chevronparkett

En unik elegans med Chevron parkett

Chevron parkettgolv innebär en perfekt blandning av traditionell elegans och modern estetik. Med dess distinkta V-formade mönster skapar detta golv en omedelbar visuell attraktion i alla rum. Designen, som härstammar från 1600-talets Frankrike, ger ett sofistikerat och tidlöst uttryck som förbättrar varje inredningsstil. 

Det som skiljer Chevron parkett, även kallat fransk fiskbensparkett, från vanlig fiskbensparkett är dess sicksackmönster. Chevronmönstret utmärker sig med en slät och oavbruten sicksackform med raka kanter. Fiskbensmönstret karakteriseras istället av det ett brutet sicksackmönster, där kanterna är vinklade. 

Vi lägger chevronparkett enligt branschens alla regler för att säkerställa ett perfekt resultat. Hör av dig om du är intresserad av en offert på golvläggning så återkommer vi med ett förslag inom kort!


Fransk fiskbensparkett - en hållbar skönhet

Chevron parkettgolv är inte bara estetiskt tilltalande, de är också mycket hållbara. Tillverkade av högkvalitativa träslag som ek, valnöt och ask, tål dessa golv tidens prövning. Materialet är i huvudsak resistent mot slitage, tack vare läggningen av brädorna, och kan slipas om och återställas till sin ursprungliga skönhet även efter många års användning. 

Ett unikt attribut hos Chevron parkettgolv är dess förmåga att skapa en känsla av rymd och djup i ett rum. De vinklade linjerna drar ögat framåt, vilket skapar en illusion av mer utrymme. Brädorna ligger oftast mot varandra med en vinkel på 45 eller 60 grader och kan antingen beställas med en skarp kant eller mikrofas. Den skarpa kanten erbjuder ett mer rustikt utseende, medan en fasning av kanterna framhäver brädans form. 

Att välja Chevron parkettgolv innebär också ett miljövänligt val. Trä är ett förnybart material och det finns många tillverkare av parkettgolv som engagerar sig i ansvarsfull skogsskötsel. Dessutom, eftersom Chevronmönstret bidrar med ytterligare hållbarhet, behöver de inte bytas ut lika ofta som andra alternativ av golv.

chevronparkett golvläggare huddinge

Enkel installation

En annan fördel med mönstret hos Chevron är att det faktiskt är snabbare än vanlig fiskbensparkett att installera. Tack vare de större trästyckena kan detta golv läggas markant snabbare, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ i jämförelse med andra typer av parkettgolv.

ROT-avdragets fördelar

Att anlita oss för en installation av ett Chevron parkettgolv blir enklare med ROT-avdraget, en skattereduktion som staten ger. Staten betalar 30% av vår arbetskostnad, upp till 50 000 kr per person och år, vilket gör dina utgifter mer överkomliga. Vi hanterar allt pappersarbete och avdraget syns direkt på fakturan, vilket gör processen smidig och bekymmersfri för dig.

Oavsett om du har ett mindre vardagsrum eller en stor öppen planlösning, kan vi förvandla ditt hem med Chevron parkettgolv.

Hör av dig vid intresse av ett Chevron parkettgolv!